Бюро по труда - Начало

Конкурс за обучител и супервайзор по проект "Специализирани социални услуги за лица със зрителни увреждания" на Фондация ХОРИЗОНТИ

Във връзка с изпълнението на проект „Специализирани социални услуги за лица със зрителни увреждания” фондация “Хоризонти” обявява конкурс по документи и събеседване за следните длъжности:

1. Обучител - 1

Изисквания за длъжността: висше хуманитарно образование, професионален опит при обучение на хора с увреждания.

Основни задължения: разработване на обучителни материали, провеждане на въвеждащо и поддържащо обучение на екипа по проекта.

Документи: автобиография в европейски формат, диплома за завършено висше образование, документи за допълнителна квалификация, документи, доказващи професионален опит, препоръки (желателно).

Условия: 240 часа, граждански договор

2. Супервайзор – 1

Изисквания за длъжността: висше образование в областта на Социална работа, Специална педагогика, Психология и др., опит по специалността, компютърни умения, умения за работа в екип

Основни задължения: извършва пряк контрол върху предлаганите социални услуги, съдейства на екипа при изготвяне на всички документи, свързани с предоставяне на социалните услуги, участва в комисиите по подбор на служители, подбор и оценяване потребностите на потребителите на услугата, извършва текущо проучване на качеството на предлаганите услуги, удовлетвореността на потребителите, дава възможни насоки за подобряване на организацията на работа и др.

Документи: автобиография в европейски формат, диплома за завършено висше образование, документи за допълнителна квалификация, документи, доказващи професионален опит, препоръки (желателно).

Условия: 13 месеца, трудов договор

Срок за подаване на документи за двете позиции: до 25 януари 2011 год.

Документите се подават по електронна поща: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it или на адрес: гр. София, кв. „Студентски град”, бл.55 Г, ет.6 (читалня) от 9:00 ч. до 17:30 ч.

Тел. за допълнителна информация: 962 55 25 или на адрес: www.horizonti.bg

 

БЮРО ПО ТРУДА ЗА ЛИЦА СЪС ЗРИТЕЛНИ УВРЕЖДАНИЯ ОРГАНИЗИРА ЗА СВОИТЕ КЛИЕНТИ КУРСОВЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ И УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА КОМПЮТЪРНИ УМЕНИЯ

Сряда, 15 декември 2010 11:45

Компютърните курсове ще се провеждат през първите месеци 2011 година.

В тях имат право да участват лица, регистрирани като кандидати за работа в Бюро по труда зи лица със зрителни увреждания.

Курсовете ще бъдат в различни модули, в зависимост от предварително заявените желания и потребности на клиентите.

Място на провеждане:
- Ресурсен център на Фондация Хоризонти - гр. София;
- Сградата на ПП Успех - гр. София.

За повече информация и записвания, моля, свържете се с нас:
- Телефон: 02 943 44 89 и 0895 44 36 09;
- E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
- Адрес: гр. София, ул. „Цар Иван Асен II”, № 36.

   

Предприемаческа борса помага на младежи с увреждания да започнат свой бизнес

Петък, 03 Декември 2010 18:15

 

Първата по рода си "Младежка предприемаческа борса" за хора с увреждания се състоя вчера в София. Инициативата, която цели да подпомогне младежите в започването на собствен бизнес, се проведе по повод днешния 3 декември – Международния ден на хората с увреждания.

Проектът се организира от фондация "Каузи", а финансирането се осигурява от "Програма за младежки дейности 2008-2010" на Националния център "Европейски младежки програми и инициативи".

"Младежка предприемаческа борса 2010" е проект, който насърчава инициативата и предприемачеството сред хората в неравностойно положение. В него участват 20 младежи, от които 15 със слухови увреждания, на възраст от 18 до 35 години. Всички те са обединени от желанието да осъществят своя социална или бизнес идея, а фондация "Каузи" им помага в първите им стъпки като предприемачи.

Прочетете цялата статия

   

Европейски компании се обединяват в проекти за социална отговорност

Сряда, 17 ноември 2010 14:27

 

В края на октомври 70 международни компании и 27 европейски бизнес асоциации стартираха инициативата Предприятие 2020 в подкрепа на европейската стратегия за устойчив растеж - Европа 2020. Участниците в тази инициатива са част от мрежата за Корпоративна социална отговорност Европа (CSR Europe ).


Идеята, която е подкрепена и от Главна Дирекция "Предприятия и индустрия" на Европейската комисия, е че корпоративните проекти за социална отговорност могат да доведат до реална промяна за обществото, когато се изпълняват съвместно. Препдриятие 2020 обединява различни корпоративни проекти около няколко възлови за Европа цели – Променящи се пазари , Включващо общество, Здраве и благосъстояние и Прозрачност за доверие.

Прочетете цялата статия

   

ЕС ще събаря бариерите пред хората с увреждания

Сряда, 17 ноември 2010 14:15

 

От следващата година всички европейци с увреждания, които са около 80 милиона, не трябва да преодоляват никакви бариери при преминаването на границите и пътуването в рамките на Европейския съюз (ЕС). Това се предвижда в новата стратегия на Европейската комисия "Европа без бариери", чиято цел е "да осигури по-добър достъп" на хората с увреждания, съобщи пресслужбата на Еврокомисията.

Прочетете цялата статия

   

Page 2 of 2

Ако харесвате този сайт - подкрепете ни в БГ Топ класацията тук